Maken, klooien en prutsen in een atelier van KITE

KITE heeft twee ateliers waar projecten en activiteiten plaatsvinden en getest worden. Klooiatelier Wouw bevindt zich in Rotterdam en het Uitvinderslab in Vlaardingen.

Naast eigen projecten komen er ook scholen en BSO’s over de vloer en worden er kinderfeestjes georganiseerd.

Wil je iets organiseren op één van deze unieke plekken? Vraag Femke naar de mogelijkheden.

Klooiatelier Wouw: De proeftuin van KITE

Het Klooiatelier Wouw is gevestigd in Bergpolder in Rotterdam Noord. Het is een plek waar kinderen ontdekken aan de hand van kunst en technologie. Als proeftuin van de organisatie wordt er elk half jaar binnen een thema onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen en materialen.

De afgelopen jaren zijn er thema’s geweest als: GIFt to the tuture (het begin van het internet), magische magneten (de basis van de techniek), de proeftuin (geniaal groen en natuurkrachten), de geluidenbibliotheek (werken met (omgevings)geluiden) en de lichtfabriek (schaduw, kleur en reflectie).

Alles wat bedacht wordt, wordt direct getest door de kinderen die over de vloer komen. Waarna de toepassingen verwerkt en doorontwikkeld worden naar educatieve programma’s binnen- en buitenschools. Door deze manier van werken daagt KITE zichzelf continu uit en blijft ze vernieuwen.

Uitvinderslab: Ontwerpend leren in Vlaardingen

Laagdrempelige activiteiten voor kinderen met technische en experimentele inhoud vindt je in Vlaardingen in het Uitvinderslab. Het programma richt zich op de leeftijd van 7 t/m 21 jaar. Het is een plek voor iedereen. Elke achtergrond, elke portemonnee. Een plek waar er met plezier gelachen en geëxperimenteerd kan worden, en je talenten kan ontdekken.

In 2019 won KITE samen met CJV Vlaardingen de WaterwegCultuurprijs met het project (Digi)Taal. Binnen dit project heeft de artistieke ontwikkeling van KITE belangrijke stappen gemaakt. Leren door fantasie en experiment, geïnspireerd door hedendaagse kunstenaars en ontwerpers is de basis geworden van de hele organisatie. Het Uitvinderslab in Vlaardingen is uiteindelijk als vaste locatie voortgekomen uit de cultuurprijs.