Wil je bij ons komen werken?

We zijn altijd op zoek naar talent

Op het moment zijn we op zoek naar:

 • De Raad van Toezicht zoekt een nieuw lid;
 • Stagiair Educatie en Productie – vanaf februari 2024;
 • Freelance vakdocenten.
Freelance vakdocenten gezocht
Lijkt het jou fantastisch om op verschillende locaties lessen en workshops te geven op het snijvlak van kunst en technologie? Ben jij een (bijna) afgestudeerde docent beeldende vorming uit de regio Rotterdam met affiniteit voor techniek?
 
Wij zijn dan voor versterking van het vakdocententeam waarschijnlijk op zoek naar jou! Kom meewerken aan onze toekomstgerichte educatieve projecten.
 
Interesse?
Heb je rondgekeken op onze website en spreken de projecten je aan? We zijn op zoek naar iemand die flexibel inzetbaar is en genoeg ruimte heeft in de agenda om onderdeel te worden van het team. We kijken uit naar je motivatie. Laat ook wat horen als je enthousiast bent, maar twijfelt of je wel genoeg technische kennis hebt. Hier komen we vast wel uit.
 
Stuur je motivatie op naar Lieke.
Stage Educatie en Productie

Vanaf januari 2024 hebben we nog plek voor één stagiair met een HBO-opleiding in bijvoorbeeld de richting van docent beeldende kunst, een media- of een evenementenopleiding. Maar staan zeker open voor andere studies.

Heb jij een passie voor je studie, zin om met innovatieve technologie en kunsteducatie aan de slag te gaan, om binnen te kijken bij een klein bedrijf waar je veel verantwoordelijkheden krijgt?

Wij hebben ruimte voor een korte of langer durende stageplek.

Heb je rondgekeken op de website en spreken onze projecten je aan?

Op het platform Stage Cultuur Inclusief staat de volledige vacature. Reageer daar ook op de vacature met waarom je juist bij KITE stage wilt lopen.

De Raad van Toezicht zoekt een nieuw lid

Wil je met meedenken over toekomstplannen en heb je een beetje tijd en energie over? Stichting KITE Educatie in Rotterdam zoekt voor de Raad van Toezicht een enthousiast lid met enige financiële kennis of fondsenwerving binnen het culturele en onderwijs werkveld. Het gaat om een onbezoldigde functie.

Interesse?

Wil je bijdragen aan toekomstgericht onderwijs en helpen bij de professionalisering van KITE? Neem voor meer informatie en een persoonlijke gesprek contact op met Lieke of via 0649820139.

Stichting KITE educatie geeft technieklessen aan kinderen en jongeren. Maar het zijn geen gewone technieklessen. KITE laat kinderen experimenteren met nieuwe technologieën en fantaseren over maatschappelijke toepassingen hiervan. Om de ideevorming te prikkelen kijken we naar de hedendaagse kunst. KITE heeft als doel om kinderen kritisch te leren kijken. Door zelf met hun handen en nieuwe technologieën te experimenteren leren kinderen dat ze ook daadwerkelijk invloed hebben op deze digitale wereld.

KITE heeft een klein kernteam van 4 medewerkers aangevuld met stagiaires. Met een flexibel docententeam aan ZZP’ers bieden we innovatieve kunsteducatie, passend bij de vragen die leven binnen de maatschappij. Dit zijn activiteiten voor zowel binnen als buiten het onderwijs. We geven workshops en ontwikkelen lessen en projecten in opdracht. Van primair tot voortgezet onderwijs en van commercieel tot cultureel.

De afgelopen jaren zijn er de stappen gemaakt in professionalisering van de kleine organisatie. Voor de komende periode is er een beleidsplan opgesteld en wordt de professionalisering van de organisatie verder doorgezet. De speerpunten voor de komende jaren zijn het versterken van de locaties in Rotterdam en Vlaardingen en de juiste mix vinden aan opdrachten en fondsen om door te ontwikkelen tot een gezondere financiële en minder kwetsbare organisatie.

Taken
 • Meedenken over het doorontwikkelen van de financiële visie waarbinnen de organisatie minder kwetsbaar wordt;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren;
 • Het voorbereiden en bijwonen van 3 bestuursvergaderingen per jaar.
Profiel
 • Kennis en inzicht in financiële processen van een kleine organisatie;
 • Een frisse blik op fondsenwerving en opdrachten in de culturele sector;
 • Energieke en toegankelijke persoonlijkheid;
 • Geïnteresseerd in de doelstellingen van Stichting KITE Educatie;
 • Affiniteit met cultuur, onderwijs of technologie in algemene zin;
 • Een relevant netwerk in Rotterdam en omstreken.
Vergoeding
 • Deze functie is onbezoldigd en kent geen vaste vergoeding;
 • Onkosten zoals reiskosten kunnen worden vergoed.