Wil je bij ons komen werken?

We zijn altijd op zoek naar talent

Op het moment zijn we op zoek naar:

 • Junior Educatie Medewerker – werkervaringsplek;
 • Stagiair Educatie en Productie – vanaf september 2024;
 • De Raad van Toezicht zoekt een nieuw lid.
Werkervaringsplek: Junior Educatie Medewerker
Voor 16 tot 24 uur

Kom meewerken aan de toekomstgerichte educatieve projecten in de regio Rotterdam.

We zoeken een recent afgestudeerde aanpakker van een docenten opleiding beeldende vorming die een uitdaging zoekt buiten een school, maar wel voor het onderwijs.

Reageren kan t/m 23 juni via het platform Stage Cultuur Inclusief.

Binnen het kernteam van KITE draai je mee in de dagelijkse werkzaamheden en werk je aan eigen projecten. KITE werkt in opdracht van het onderwijs, de culturele sector en het bedrijfsleven, hierdoor is geen dag hetzelfde. Soms bedenk je educatieve werkvormen voor een museum, organiseer je de productie rondom een kunsteducatief festival of je geeft lessen op scholen, bso’s of in het klooiatelier van KITE. 

Kort gezegd ga je …
 • Mee ontwikkelen en opzetten van kunsteducatieve producties voor het primair en voortgezet onderwijs;
 • Draagt zorg voor de productionele voorbereiding en materiaal voor in de lessen en projecten;
 • Maakt planningen tussen vakdocenten opdrachtgevers rond;
 • Denkt inhoudelijk mee aan de ontwikkeling van educatieve programma’s; 
 • Geeft les aan leerlingen tussen de leeftijd van 4 t/m 12 jaar;
 • Probeert nieuwe technologieën uit en vertaalt dit naar toepasbare werkvormen;
 • Je hebt een passende HBO-opleiding afgerond (of bijna);
 • Je hebt interesse in kunst- en cultuureducatie en werkt graag met kinderen en jongeren;
 • Je houdt ervan om te organiseren en denkt in oplossingen;
 • Je hebt absoluut geen angst voor technologie en staat open voor leren over techniek;
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B.
Het gaat om 16 tot 24 uur werkervaringsplek vanaf september 2024. Op zzp-basis of halfjaarcontract – met optie tot verlenging – tegen een marktconform salaris op basis van ervaring.
Heb je rondgekeken op onze website en spreken de projecten je aan?
We kijken uit naar je motivatie. Reageren kan t/m 23 juni via het platform Stage Cultuur Inclusief. Licht toe waarom je juist bij KITE ervaring op wilt doen. Dit kan door middel van een korte schriftelijke motivatie of met een korte video met CV.
Wil je meer weten over de functie?
Stuur een mail naar [email protected]
Stage Educatie en Productie
Voor minimaal 16 uur

Vanaf september 2024 hebben we nog plek voor één stagiair met een HBO-opleiding in bijvoorbeeld de richting van docent beeldende kunst, een media- of een evenementenopleiding. Maar staan zeker open voor andere studies.

Heb jij een passie voor je studie, zin om met innovatieve technologie en kunsteducatie aan de slag te gaan, om binnen te kijken bij een klein bedrijf waar je veel verantwoordelijkheden krijgt?

Wij hebben ruimte voor een korte of langer durende stageplek.

Reageren kan t/m 23 juni via het platform Stage Cultuur Inclusief.

Binnen het kleine kernteam van KITE draai je mee in de dagelijkse werkzaamheden en krijg je eigen opdrachten. KITE werkt in opdracht van het onderwijs, de culturele sector en het bedrijfsleven, hierdoor is geen dag hetzelfde. Soms bedenk je educatieve werkvormen voor een lesbrief voor een museum, organiseer je de productie rondom een kunsteducatief festival, geef je workshops in het klooiatelier van KITE of draai je mee in de klas in het primair onderwijs.

Binnen de stageopdrachten doe je de eerste periode in de breedte ervaring op waarna we samen kijken waarbinnen je je verder wilt ontwikkelen en welke doelgroepen en werkzaamheden je het meeste aanspreken.

Kort gezegd
 • Meedraaien in kunsteducatieve producties voor het primair en voortgezet onderwijs;
 • Binnenkijken bij een klein bedrijf met veel eigen verantwoordelijkheden;
 • Een stagevergoeding van €300,- per maand op basis van 36 uur per week;
 • Mogelijkheden voor een parttime (minimaal 2 dagen) of full-time stage;
 • Elke werkdag een lekkere lunch met het team;
 • Veel plezier en enthousiasme in ons klooiatelier in Rotterdam Noord.
 • Je volgt een HBO-opleiding in bijvoorbeeld de richting van docent beeldende kunst, een media- of een evenementenopleiding;
 • Je hebt interesse in kunst- en cultuureducatie en werkt graag met kinderen en jongeren;
 • Je hebt een passie voor je studie, bent leergierig en proactief;
 • Je hebt absoluut geen angst voor technologie en staat open voor leren over techniek;
 • Je bent beschikbaar voor een stage vanaf september 2024 voor een periode van rond de 20 weken.
Heb je rondgekeken op onze website en spreken de projecten je aan?
Op het platform Stage Cultuur Inclusief staat de volledige vacature. Reageer daar ook op de vacature met waarom je juist bij KITE stage wilt lopen.
Wil je meer weten?
Stuur een mail naar [email protected].
Kunst-vakdocent
Voor 2 halve dagen in de week

Kom als vakdocent meewerken bij KITE!

Lijkt het jou fantastisch om op een vaste locatie met leerlingen (van verschillende leeftijden) te werken aan innovatieve ontwerpopdrachten en projecten? Voor schooljaar 2024-2025 zijn we specifiek op zoek naar een gediplomeerde (vak)docent beeldende vorming, met affiniteit voor technologie, die het hele schooljaar in ieder geval 2 middagen in de week inzetbaar is.

Reageren kan t/m 9 juni 2024

KITE organiseert en ontwikkelt projecten op het snijvlak van kunst & technologie. Dit doen we in opdracht van het onderwijs, de culturele sector, het bedrijfsleven en soms op eigen initiatief. Veel projecten worden uitgevoerd door middel van het geven van lessen en workshops aan kinderen en jongeren. KITE heeft geen vast aanbod in activiteiten, maar wel een magazijn vol aan werkvormen en toepassingen die inzetbaar zijn voor alle soorten projecten en initiatieven. De lessen die we ontwikkelen, de projecten die we initiëren en de werkvormen die we toepassen, komen voort uit ons hogere doel om kinderen te begeleiden naar weerbare, kritische en creatieve burgers in een continu veranderende wereld. Zij leren vanuit de rol van een ontwerper door middel van fantasie en experiment zelf te creëren.

KITE heeft een klein kernteam dat werkzaam is vanuit het Klooiatelier in de Hofbogen in Rotterdam Noord. Het team wordt aangevuld met een groep freelance vakdocenten die lesgeeft in kunst, technologie en cultuur aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar.

 

We zijn op zoek naar iemand die het fijn vindt om twee halve dagen in de week op een vaste locatie les te geven voor leerlingen tussen de 4 en 12 jaar. Daarnaast is er ook nog ruimte om mee te werken aan andere projecten binnen KITE. 

We kijken uit naar je motivatie. Laat ook wat horen als je enthousiast bent, maar twijfel of je wel genoeg technische kennis hebt. Hier komen we vast wel uit.

Reageren kan via een e-mail te sturen naar [email protected]

 

De Raad van Toezicht zoekt een nieuw lid

Wil je met meedenken over toekomstplannen en heb je een beetje tijd en energie over? Stichting KITE Educatie in Rotterdam zoekt voor de Raad van Toezicht een enthousiast lid met enige financiële kennis of fondsenwerving binnen het culturele en onderwijs werkveld. Het gaat om een onbezoldigde functie.

Interesse?

Wil je bijdragen aan toekomstgericht onderwijs en helpen bij de professionalisering van KITE? Neem voor meer informatie en een persoonlijke gesprek contact op met Lieke of via 0649820139.

Stichting KITE educatie geeft technieklessen aan kinderen en jongeren. Maar het zijn geen gewone technieklessen. KITE laat kinderen experimenteren met nieuwe technologieën en fantaseren over maatschappelijke toepassingen hiervan. Om de ideevorming te prikkelen kijken we naar de hedendaagse kunst. KITE heeft als doel om kinderen kritisch te leren kijken. Door zelf met hun handen en nieuwe technologieën te experimenteren leren kinderen dat ze ook daadwerkelijk invloed hebben op deze digitale wereld.

KITE heeft een klein kernteam van 4 medewerkers aangevuld met stagiaires. Met een flexibel docententeam aan ZZP’ers bieden we innovatieve kunsteducatie, passend bij de vragen die leven binnen de maatschappij. Dit zijn activiteiten voor zowel binnen als buiten het onderwijs. We geven workshops en ontwikkelen lessen en projecten in opdracht. Van primair tot voortgezet onderwijs en van commercieel tot cultureel.

De afgelopen jaren zijn er de stappen gemaakt in professionalisering van de kleine organisatie. Voor de komende periode is er een beleidsplan opgesteld en wordt de professionalisering van de organisatie verder doorgezet. De speerpunten voor de komende jaren zijn het versterken van de locaties in Rotterdam en Vlaardingen en de juiste mix vinden aan opdrachten en fondsen om door te ontwikkelen tot een gezondere financiële en minder kwetsbare organisatie.

 

 • Meedenken over het doorontwikkelen van de financiële visie waarbinnen de organisatie minder kwetsbaar wordt;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren;
 • Het voorbereiden en bijwonen van 3 bestuursvergaderingen per jaar.
 • Kennis en inzicht in financiële processen van een kleine organisatie;
 • Een frisse blik op fondsenwerving en opdrachten in de culturele sector;
 • Energieke en toegankelijke persoonlijkheid;
 • Geïnteresseerd in de doelstellingen van Stichting KITE Educatie;
 • Affiniteit met cultuur, onderwijs of technologie in algemene zin;
 • Een relevant netwerk in Rotterdam en omstreken.
 • Deze functie is onbezoldigd en kent geen vaste vergoeding;
 • Onkosten zoals reiskosten kunnen worden vergoed.