Profeten

Een projectweek om leerkrachten van de school te inspireren met innovatieve beeldende vorming en hedendaagse kunst en technologie, gekoppeld aan een thema dat dichtbij de school staat. Een hele spannende uitdaging.

Kunst en technologie projectweek voor de hele school

Basisschool Ikra in Dordrecht was al een tijd op zoek naar partners die mee wilde werken aan een projectweek voor de hele school. Elke groep behandelde in de week met de eigen leerkracht een profeet. Aan ons de vraag om hier een kunstles bij te geven, vanuit de visie en methodes van KITE.

De thema’s in de klassen werden gekoppeld aan hedendaagse kunstenaars die werken met beweging, sensoren, programmeren, licht, diorama’s of geluid. Elke klas kreeg een andere techniek en daarmee een ander onderzoek en experiment. Wat aan het einde van de week resulteerde in een veelzijdige tentoonstelling van de hele school.

Elke klas een andere techniek

Van lichtgevende vruchten, tekenmachines, interactieve wandkleden en experimenten met zinken of drijven. Elke klas kreeg een andere techniek als uitgangspunt.

Een bijzondere week met, voor ons op het eerste gezicht, een spannend thema. We hebben veel geleerd van de wijze leerlingen en de gastvrije school. Deze projectweek heeft duidelijk bevestigd dat het snijvlak kunst en technologie vanuit alle hoeken te benaderen is.

Soortgelijke projecten

IKC De Wielen

Bij Mij Thuis

Schoolbrede projectweek in het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij Mij Thuis

Het College Vos

Technische projectdagen

Drie projectdagen voor alle derde klassers van Het College Vos